Noodgeval

Rampen voorbereiding 

Bent u voorbereid? Heeft u middelen voor uw individuele bescherming?

Zijn wij in Nederland goed voorbereid op noodsituaties of calamiteiten. Er altijd onverwacht iets ernstigs gebeuren. Een grote brand, extreem weer of andere bijzondere omstandigheden kunnen vragen om speciale maatregelen. In dat geval is het belangrijk dat je precies weet waar je aan toe bent. Als de sirene gaat bijvoorbeeld, want dat betekent dat er acuut gevaar dreigt. Zorg dat je goed bent voorbereid op eventuele noodsituaties. Daarmee kan je veel problemen zelf voorkomen. 

Onze producten zijn voor individuele bescherming en zijn bedoeld voor een noodtoestand, staat van oorlog,voor mogelijke terroristische aanslagen, lekken van gevaarlijke stoffen of een ramp met bv een kerncentrale.

Individuele bescherming betekent bescherming van u en uw familie tegen radioactieve stoffen, chemische oorlogsmiddelen en biologische oorlogsmiddelen en niet tegen gebruikelijke industriële verontreinigende stoffen zoals ammoniak, koor, zwaveldioxide, formaldehyde, enz.

Kortom beschermen tegen de effecten van gevaarlijke verontreinigende stoffen in noodsituaties.

Mogelijke noodsituaties:

Extreem weer: Hittegolf, onweer, storm, sneeuwval, 

Stralingsincident: Nucleair ongeval, kernongeval, straling

Ziektegolf en epidemie: Infecties, virussen

Terrorisme: Terroristische aanslag, dreiging

Stroomuitval: Stroomstoring, EMP aanval, cyberaanval

Brand en explosie: Natuurbranden, gevaarlijke stoffen

Overstroming: Hoog water, storm, dijkdoorbraak

Aardbeving: Aardschokken, instortingsgevaar

Cyberaanval: DDos-aanval, EMP, virussen, cyber hackers

Lange droogte: Watertekort, waterkwaliteit

Subcategorieën

 • Waterfilters

  Een waterfilter hoort in uw noodpakket, want veilig water filteren en drinken is zeer belangrijk. U kunt in een noodsituatie gewoonweg niet ziek worden. Water wat u buiten verzamelt kan niet zomaar veilig gedronken worden en u heeft niet altijd tijd of mogelijkheden om het water voor te koken. 

  Waterfilters hebben wij van zakformaat to aan grote extreme filters die wel 600 liter filteren zonder de filter te hoeven vervangen. onze filtersystemen filteren 99,99% medicijnresten, chemicalien, bacterien en virussen. U kunt tijdens een outdoor activiteit, survival, bushcraft of vakantie ook onze filters gebruiken, maar ook zeker in het dagelijks leven om gezond water te drinken zonder medicijnresten of Genx pfas of andere chemicalien. 

  Bekijk ons uitgebreide en speciaal geselecteerde assortiment en kies een waterfilter die bij u past. Wilt u uw eigen water filteren outdoor of in het geval van een noodsituatie rond huis, wij hebben alles om u voor een lange tijd veilig water te laten drinken. 

  Ook leveren wij veilige watertabletten op zilver basis om uw water voor langere tijd op te slaan zonder gebruik van chloride. Denk ook aan water wat u bewaart op uw outdoor bushcrafht, camping of bijv. lange boottocht. 

  Kijk snel in onze water filter rubriek en zorg voor een gezond en veilig glas water in en om het huis, of mee op reis. 

 • Power Stations

  Noodstroomvoorziening met zonnepanelen

  Officiele dealer van ECOFLOW met laagste prijsgarantie.

  Krachtige draagbare laadstation Power Station Ecoflow geeft u belangrijke tijd stoom tijdens een totale stroomuitval na bijvoorbeeld een grote cyber hack op onze stroomnet. Maar deze noodaggregaat power station is natuurlijk ook super handig voor op de camping, outdoor weekend, festivals, dagje vissen of alle activiteiten waar geen stopcontact aanwezig is.

  Voorkom een volledige stroomuitval thuis en gebruik de Ecoflow in een noodgeval voor uw elektrische apparaten die belangrijk voor u zijn tijdens een totale black-out. 

  de Ecoflow kan veel energie opslaan en gebruikt worden als noodstroomvoorziening. U kunt deze backup power bank opladen in 4 uur met onze krachtige solar panels, zonder dat u netstroom hoeft te gebruiken. 

  Combineer de power station, door sommigen ook wel een solar panel generator genoemd, met een zonnepaneel dan beschikt u over een zelfvoorzienend energiesysteem.

  Dankzij deze power stations Heeft u altijd beschikking over nood elektriciteit. Deze aggregaat noodstoom accu heeft naast de diverse USB-aansluitingen ook nog 220 v stopcontacten ingebouwd. Deze nood accu kan continue belast worden voor 220 volt apparaten. Dit is dus ruimschoots voldoende om alle soorten opladers op aan te sluiten, waterkoker of elektrische gereedschap. 

  Onze portable power stations zijn een draagbare noodstroomvoorzieningen voor in en rondom uw huis of buiten tijdens outdoor activiteiten, zodat u op elk moment gebruik kan blijven maken van uw belangrijke elektrische apparaten. De unieke eigenschappen van een portable power station zijn de verschillende poorten, USB, USB-(C), 12V tot 230V AC en de mogelijkheid om een power station op meerdere manieren op te laden. U kunt een Ecoflow power station opladen in combinatie met een AC netstroomadapter, autolader of met zonnepanelen.

  Waarom een power station aggregaat? 

  • Aggregaat als noodvoorziening thuis, of als ideale stroomvoorziening op uw outdoor. 
  • In noodsituatie het efficient te gebruiken, benzine raakt op in een lange black-out, de zon niet.
  • Kost wel tot 30% minder dan gewone benzine noodaggregaat omvormer generator.
  • Geen brandstof en giftige dampen en een muis stil. De EcoFlow Power Station is daarom ook veilig om binnenshuis te gebruiken.
  • Gemakkelijk te gebruiken en te laden in een stopcontact, autolader of zonnepaneel. 
  • Stroomopslag tot wanneer u het nodig heeft.

  Panorama.nl schijft over De blackout. Chaos en paniek: dit gebeurt er in Nederland bij een totale black-out. Vergeet geen noodaggregaat.

 • Rugzakken

  Nood of gevaar? Moet u direct weg en voor gevaar vluchten? Pak uw speciale bug out bag en ga direct. De speciale backpack die gevuld klaar ligt met al uw belangrijkste producten die u nodig heeft in een noodgeval, moet altijd op de zelfde plek klaar liggen voor uw veiligheid. Zorg er voor dat u geen rugzak hoeft te vullen als de noodsituatie daar is, die tijd zult u vaak niet hebben en brengt u extra in gevaar.

  Veel mensen vragen zich af of zij wel een noodpakket moeten samenstellen. Pas wanneer de elektriciteit en watervoorzieningen uitvallen beseffen wij hoeveel impact dit op onze maatschappij kan hebben. Denk aan de aangekondigde cyber attacks die ze voorspellen. Het is daarom verstandig om altijd voorbereid te zijn zodat u zelfredzaam bent en niet afhankelijk van anderen. Een noodpakket klinkt wellicht nu iets wat overdreven maar eigenlijk is het gewoon een verzameling van producten die een must zijn tijdens uw noodsituatie. Ook is een back pack standaard mee in uw auto niet raar, u kunt altijd stranden. 

  Wat je in de bug out bag doet, hangt af van de locatie. u zou kunnen denken aan wandelschoenen, waterflessen of bidons, een metalen drinkbeker, extra batterijen, zaklamp, toiletartikelen, warme muts en handschoenen, sokken, goede trui of vest, regenponcho, EHBO setje en bijvoorbeeld een zakmes. Een zelfverdedigingsproduct is wel aan te raden, je weet nooit wat je tegenkomt als je in een noodsituatie de natuur in gaat.

  Bij een basis pack moet u denken aan een zaklamp, vuur, ehbo kit, noodrantsoen, mes, multitool en waterfilter. U kunt een pack bij ons zelf samenstellen met uw producten naar wens. 

  Een bug out bag is dus een rugzak gevuld met spullen, die snel meegenomen moeten worden in een noodsituatie. Deze rugzak staat altijd gevuld klaar en dag en nacht gereed voor gebruik. Bedenk goed, bij een noodsituatie kunt u niet rustig de tijd nemen om te bedenken wat u mee wilt nemen. 

 • Mes en tools

  Wat is nu het beste zakmes? Welk zakmes kan ik het beste in mijn noodpakket stoppen? Wat voor soorten zakmessen zijn er? Geen nood, wij hebben een mooie, betaalbare en niet een al te grote selectie multitools en messen voor in uw noodpakket. Wij hebben de selectie alvast voor u gemaakt, zonder dat uit teveel verschillende modellen moet gaan kiezen, en door de bomen het bos niet meer ziet.  Een mes is onmisbaar in uw noodpakket, u mist pas echt een mes als u onderweg bent in een noodsituatie. daarnaast is een zelfverdedigingsproduct is wel aan te raden, u weet nooit wat u tegenkomt in een noodsituatie.  Vroeger had iedereen een mes bij zich zodat de mens zich konden redden in moeilijke omstandigheden. U kunt bijvoorbeeld touw, hout, vlees, groente of snijden. De wereld ziet er dan nu wel heel anders uit, maar de gevaren kunnen er daarom niet minder om zijn. Onze messen zullen van pas komen tijdens diverse scenario’s en noodsituaties, zowel in onze stedelijke jungle is als in de natuur. Onze messen, machete, bijlen en multitools zijn voor een noodsituatie, survival en outdoor doeleinde, natuurlijk niet om tegen mensen te gebruiken. Wij verkopen alleen in landen waar het is toegestaan en boven de 18 jaar. Ben je jonger dan 18 jaar, laat dan je ouders deze producten aanschaffen als deze het toestaan.

 • Eerste Hulp

  EHBO / eerste hulp in een noodsituatie, uzelf voorbereiden op een ongeval tijdens een noodgeval is belangrijk. Wees voorbereid dat iemand gewond kan raken, anders wordt uw probleem alleen maar groter dan deze al is.

  Denk aan het verbinden van wonden, afknellen van grote bloedingen met een tourniquet, spalken, tot aan een gestoten en open teen of grote splinter. Alles kan uw situatie moeilijker maken tijdens uw vlucht of noodsituatie rond huis. Zorg er voor dat er niets gaat ontsteken, wonden schoon blijven en dat u iemand kan stabiliseren wanneer nodig.  

 • Vuur en warmte

  Vuur en warmte is erg belangrijk in een noodsituatie. 

  Alles om vuur te maken tijdens noodsituaties, in de regen, bij harde wind of tijdens een outdoor of  survivalweekend. Van lucifers tot magnesium sticks vuurmakers.

  Maak vuur onder alle omstandigheden. Zonder warmte kunt u flink in de problemen raken, maar denk ook aan het verwarmen van eten en water koken om de bacterie te doden of zelf op te warmen met een warm glas water of drank. 

  Denk niet alleen aan outdoor, maar bijvoorbeeld ook aan een cyberaanval waar voluit voor gewaarschuwd wordt, heeft u dan vuur in en om het huis als alles is uitgevallen?

  Ook tijdens outdoor-activiteiten een onmisbaar attribuut. Doeleinden vuurmakers en warmers: preppen, survival, jacht, zeilen, kamperen, bushcraft of tijdens uw vlucht naar het onbekende tijdens een noodsituatie.

 • Lampen

  Een zaklamphoofdlamp, olielamp, breeklichten of campinglamp van topkwaliteit koop je bij gasmask.nl Wij hebben een zeer groot assortiment met lampen die we uitgebreid getest hebben. De ideale zaklamp voor noodgeval, outdoor, sport, survival of voor de jacht, kunt u bij ons vinden. Wij hebben de beste producten uitgezocht die speciaal voor een noodgeval u niet in de steek laat. 

  Zaklampen: Is er bij een cyber attack alle stroom uitgevallen, zit u ergens zonder benzine, in gevlucht een bos? Dan is er niet vervelender om niets te zien of te vinden. Een zaklamp is een must in uw noodpakket. natuurlijk ook makkelijk op de camping of outdoor activiteiten. 

  Breeklichten: Super handig voor een nacht licht in een noodsituatie zonder dat uw baterijen op gaan van uw zaklamp. Breek uw kniklicht, en verlicht een tent, kamer of auto.

  Olie lamp: Deze ouderwetse maar efficiente lamp geeft lang licht in een grote ruimte, en geeft ook voldoende warmte af om een totale ruimte prettig te verwarmen in koudere dagen.

  Kortom, licht is een belangrijk onderdeel om bij u te hebben in een noodsituatie.

 • Body Armour

  Niveaus van bescherming

  Bij gebruik Standalone
  7.62 x 39 AK 47 MSC (720 m/s ± 10 m/s, 6 schoten)
  7,62 x 51 M80 (848 m/s ± 9,1 m/s, 6 schoten) volgens NIJ 0101.06 norm
  De bovenstaande lijst met munitie is niet uitputtend en bevat mogelijk geen bedreigingen die door dit product kunnen worden verslagen. Neem contact met ons op voor opheldering als u munitie moet verslaan die hierboven niet wordt vermeld.
  Behandeling
  Ga niet op het inzetstuk zitten
  Laat het inzetstuk niet op de grond vallen en vermijd andere harde schokken
  Voer elke zes maanden een visuele inspectie van het inzetstuk uit
  Stuur in geval van visuele schade het inzetstuk terug voor inspectie / reparatie
  Alleen reinigen met zuiver water of milde zeep
  Garantieperiode
  De plaat wordt geacht zijn conformiteit met de specificaties te behouden gedurende een periode van ten minste 5 jaar tijdens opslag vanaf de datum van levering, op voorwaarde dat:
  Het product wordt onder droge omstandigheden bewaard bij normale omgevingstemperatuur
  Het product wordt verticaal opgeslagen
  Het product is niet blootgesteld aan een piektemperatuur van meer dan 70°C
  Het product is beschermd tegen langdurige directe blootstelling aan zonlicht

  Onderdeel van Operationeel Soldaat Systeem (VOSS)

Er zijn 76 producten.

Item 1-12 van 76 in totaal item(s)

Actieve filters