• Aanbieding!
Kaliumjodide 65 Mg jodium
search
  • Kaliumjodide 65 Mg jodium

Kaliumjodide 65 Mg

€ 17,95
Inclusief belasting

0Kaliumjodide 65 Mg

Kaliumjodide wordt gebruikt in geval van een kernramp of kernreactorongeluk om de opname van radioactief jodium in de schildklier te beperken. 

Aantal

 

Beveiligingsbeleid

 

Leveringsbeleid

 

Veilig betalen

Kaliumjodide G.L. 65 mg tabletten

Vraag ons naar de mogelijkheden. 

Kaliumjodide wordt gebruikt in geval van een kernramp of kernreactorongeluk om de opname van radioactief jodium in de schildklier te beperken.

Dit is geen voedingssupplement en alleen bij kernramp in te nemen volgens de voorschriften. Dit wordt verzonden via onze drogisterij. 

Toepassing
Bij een kernreactorongeluk kunnen grote hoeveelheden radioactief jodium vrijkomen. Indien hiermee besmetting plaatsvindt, wordt dit radioactieve jodium in de schildklier opgenomen. De opname van radioactief jodium in de schildklier wordt geremd door vóór of tijdens de besmetting niet-radioactief jodium (bijv. in de vorm van kaliumjodide) in te nemen.

Samenstelling
Werkzame stoffen: kaliumjodide
Hulpstoffen: Maïszetmeel, LACTOSE monohydraat, microkristallijne cellulose (E 460), Butylmethacrylaat-(2-dimethylamino-ethyl)methacrylaat-methylmethacrylaat-copolymeer, magnesiumstearaat (E 572).

Dosering
Volwassenen tot en met 40 jaar en kinderen vanaf 12 jaar: 2 tabletten
Kinderen van 3 tot 12 jaar: 1 tablet
Kinderen van 1 maand tot 3 jaar: een halve tablet
Pasgeborenen en baby’s van jonger dan 1 maand: een kwart tablet.
Zwangere vrouwen (alle leeftijden): 2 tabletten. Hiermee beschermen ze ook hun ongeboren kind.
Personen boven de 40 hoeven geen jodiumtabletten in te nemen, aangezien is vastgesteld dat deze leeftijdscategorie geen verhoogd risico loopt van schildklierkanker door blootstelling aan radioactief jodium.

Aanwijzing voor het gebruik
Gebruik dit middel altijd precies zoals uw arts of apotheker u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. Jodiumtabletten mogen alleen ingenomen worden als dit door de overheid, bijv. via radio en tv, bekend wordt gemaakt. Neem niet zomaar zelf de tablet in.

Voor een optimale bescherming moet de dosis zo vlug mogelijk genomen worden na het bericht dat er radioactief jodium is vrijgekomen. Bij inname 4 à 6 uur na de blootstelling aan radioactief jodium bedraagt de bescherming slechts ongeveer 50 %. Na 12 uur heeft de inname van tabletten geen zin meer, aangezien de schildklier op dat ogenblik het radioactief jodium al opgenomen heeft.

De tabletten kunnen gekauwd of in één keer ingeslikt worden. Voor zuigelingen kan de dosis worden fijngemaakt en worden opgelost in water, siroop of een soortgelijke vloeistof.

Bewaaradvies
Buiten het bereik en zicht van kinderen houden. Bewaren beneden 30°C. Bewaren in de originele verpakking ter bescherming tegen licht.

Niet gebruiken bij
U bent allergisch voor een van de stoffen die in dit geneesmiddel zitten.
U heeft een overmatig werkende schildklier waardoor er teveel schildklierhormoon wordt aangemaakt (hyperthyreoïdie).
U heeft een bepaalde vorm van ontsteking van de wanden van uw bloedvaten (hypocomplementaire vasculitis).
U heeft een autoimmuunziekte met jeuk en blaasjes (dermatitis herpetiformis van Dühring).

Jodiumpillen voor kernrampen of "vieze" bommen met nucleair afval. Verzadig uw schildklier met jodium en voorkom dat het radioactieve jodium zich opslaat. 

Voor wie zijn jodiumpillen bedoeld?

Jodiumpillen zijn bedoeld voor mensen die zijn blootgesteld aan radioactief jodium. Jodium is een voedingssupplement en is zonder recept verkrijgbaar.

Mensen die binnen een straal van 20 kilometer van een kerncentrale wonen, kunnen de jodiumpillen gratis bij de apotheker afhalen. Ook kunnen deze mensen de pillen bij wijze van preventie opslaan. 

In geval van nood in een kerncentrale is 20 km echter niet ver genoeg. Bij een kernramp is het bereik van een radioactieve wolk velen malen verder. Ook geïmporteerd fruit en grondwater kan besmet zijn met radioactieve deeltjes. Deze mensen zijn niet voorbereidt op dit soort rampen.

Wat is de werking van Jodiumpillen?

Bij een kernramp zoals die in Japan, komt er radioactief jodium vrij. Dit radioactieve jodium kan via de luchtwegen, de huid of het eten van besmet voedsel in ons bloed terecht komen. De schildklier slaat dit radioactieve jodium op. Door de continue bestraling van dit belangrijke orgaan, neemt de kans op kanker en andere aandoeningen aan de schildklier exponentieel toe. Vooral baby´s, foetussen en jonge kinderen lopen een verhoogd risico.

De schildklier maakt geen onderscheidt tussen "normaal" jodium en radioactief jodium. Door de schildklier te verzadigen met jodium uit jodiumpillen, zal de schildklier geen schadelijk radioactief jodium opnemen. De radioactieve jodium deeltjes zullen dan via uw ontlasting uit uw lichaam verdwijnen.

Hoe moet u de jodiumtabletten innemen?

Het beste is om de jodiumtabletten op te lossen in een glas met lauw water. De jodiumtabletten lossen niet gemakkelijk op. U kunt ze daarom het beste in stukjes breken en roeren in het glas. Voor het toedienen aan een baby, lost u de aangewezen dosis op in een zuigfles.

Hoe bepaalt u de dosis en duur van uw kuur?

De aanbevolen dagelijkse dosering van jodiumtabletten is als volgt:

  • Eenmaal daags 1 tablet. (midden in het ramp gebied kunt u tijdelijk meer mogelijk zijn tijdens uw vlucht er vandaan en meld u meteen bij een ziekenhuis)

Inname tijdens een ramp:

Leeftijd groep Inhoud (mg)
>12 jaar en volwassen 130
3 – 12 jaar 65
1 maand – 3 jaar 32
Pas geboren(< 1 maand) 16

Rechtstreeks vanuit onze drogisterij groothandel geleverd met vergunning.

Lees op de site van de overheid hoe dit te gebruiken bij een ramp:

Klik hier: Kaliumjoide 65mg gebruik

106104 28276010
9 Items
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.