• Aanbieding!
10kg spliterwten groene erwten soep peulvruchten noodgeval voedsel
search
  • 10kg spliterwten groene erwten soep peulvruchten noodgeval voedsel
  • 10kg spliterwten groene erwten soep peulvruchten noodgeval voedsel

Groene Split Erwten 10kg

€ 19,95

€ 1,96 1,95

Inclusief belasting

Spliterwten Groen 10kg

Gedroogde peulvrucht spiterwten zijn extreem voedzaam rijk aan vitamine, mineralen en eiwitten. Alles wat u nodig heeft om een dag voedzaam door te komen. Zeer lang te bewaren.

Aantal

 

Beveiligingsbeleid

 

Leveringsbeleid

 

Veilig betalen

Brandwijk Spliterwten Groen 10kg

Spliterwten vullen de maag, zijn gezond en zijn zoet van smaak. Deze groene erwt is perfect te gebruiken voor het maken van bijvoorbeeld een erwtensoep.

Waarom peulvruchten gedroogd in uw noodvoorraad?

Peulvruchten zijn lekker in vele gerechten, en kan men zelfs in het donker lekker eetbaar maken door het te kiemen. Zo is dit krachtvoer op vele manieren te bereiden en eten. Bij langdurige noodsituatie kan men de peulvruchten zaaien en telen op arme grond. 

Gedroogde peulvruchten zijn lang houdbaar en prefect om als back-up voedsel altijd achter de hand te hebben. 

Peulvruchten zijn plantaardig en rijk aan koolhydraten (zetmeel), eiwitten, vitamine B1 en B6 en mineralen zoals fosfor, magnesium, zink, kalium, calcium en ijzer (bouwstoffen). Bovendien zijn ze vetarm (voornamelijk onverzadigde vetten), eiwitrijk, natriumarm (zoutarm), glutenvrij en een bron van voedingsvezels.

Fosfor draagt bijvoorbeeld bij tot het behoud van sterke botten en tanden. IJzer helpt bij de vorming van rode bloedcellen en ondersteunt de werking van het immuunsysteem. B-vitaminen zijn essentieel voor een gezond zenuwstelsel.

Peulvruchten hebben een hoog zetmeelgehalte (circa 60%) en vooral ook een hoog eiwitgehalte. Koolhydraten uit zetmeel zijn gezonde energieleveranciers voor het lichaam.

Het eiwit uit de peulvrucht is een hoogwaardig eiwit, waardoor een peulvrucht een goede vleesvervanger kan zijn in combinatie met granen en vitamine C. 100 gram gedroogde peulvruchten bevat gemiddeld 20 gram eiwit, evenveel als voorkomt in 100 gram vlees of vis.

Peulvruchten geven meer verzadiging na de maaltijd dan vlees, doordat er in een eiwitrijke maaltijd met peulvruchten een significant grotere hoeveelheid vezel aanwezig is, dan in een eiwitrijke maaltijd met vlees.

Vooral de zaadhuid van de peulvruchten bevat vezelstoffen, welke de stofwisseling van het lichaam gunstig beïnvloed.

Peulvruchten verlagen het LDL-cholesterol, wat helpt om bloedvaten gezond te houden. 

Peulvruchten bevatten langzame koolhydraten (glykemische index), waardoor ze zorgen voor een geleidelijke stijging en daling van de bloedsuikerspiegel. 

Geen eigen voorraden die verouderen, daardoor wordt alles snel en vers verstuurd via de groothandel. Afhaal is niet mogelijk. 

Groene split erwten Kopen? Bestel nu, morgen in huis.

84 Items
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.