C-A-T Tourniquet GEN7
search
 • C-A-T Tourniquet GEN7
 • C-A-T Tourniquet GEN7
 • C-A-T Tourniquet GEN7
 • C-A-T Tourniquet GEN7
 • C-A-T Tourniquet GEN7

Combat C-A-T Tourniquet GEN7 Zwart

€ 39,95
Inclusief belasting

CAT TOURNIQUET GEN7 ZWART

De C-A-T GEN7 Combat Tourniquet is de keus van zowel de Nederlandse Krijgsmacht, de Nationale Politie en erg veel ambulancediensten, Brandweerkorpsen en andere professionele hulpverleningsorganisaties. 

Aantal

 

Beveiligingsbeleid

 

Leveringsbeleid

 

Veilig betalen

CAT TOURNIQUET GEN 7 

Combat application tourniquet CAT. The Combat Application Tourniquet® is a true one-handed tourniquet

STANDAARD UITRUSTING VOOR DE LANDMACHT, MARINE, LUCHTMACHT, KONINKLIJKE MARECHAUSSEE EN DE NEDERLANDSE SPECIAL FORCES

Een Tourniquet is een knelverband dat om een arm of been wordt aangelegd om zeer ernstige wonden en bloedingen te stoppen. Het is een tijdelijke noodmaatregel die moet worden gebruikt om een leven te redden.

Veel bloed stromend uit een wond duidt op een slagaderlijke bloeding. Het slachtoffer verliest in korte tijd (te) veel bloed. Als het niet lukt om de ernstige bloeding te stelpen bestaat er een kans dat het slachtoffer overlijdt door verbloeding. Er moet dan worden overgegaan tot het aanbrengen van een officiele en veilige tourniquet. Daarna moet de gewonde persoon zo snel mogelijk naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Door boven de wond het lichaamsdeel strak af te knellen beperk je doorbloeding en voorkom je zoveel mogelijk bloedverlies. Hiermee kun je het leven van een slachtoffer redden. Te veel bloedverlies is levensgevaarlijk.

De C-A-T Tourniquet is ontwikkeld nadat bleek dat in militaire geweldsconflicten verbloeding de voornaamste oorzaak was en het overgrote aandeel (91%) had in het gehalte “te voorkomen doden”.

De C-A-T Tourniquet GEN7 is de keus van zowel de Nederlandse Krijgsmacht, de Nationale Politie en erg veel ambulancediensten, Brandweerkorpsen en andere professionele hulpverleningsorganisaties. 

Veel gebruikt door Arrestatieteams van de Politie, DSI, VAG, OG's en andere specialistische eenheden van de Politie en Justitie. Daarnaast is de C-A-T Tourniquet opgenomen in de uitrusting van verschillende civiele medische diensten zoals MMT's, Ambulancediensten en SEH's.

Publicaties en onderzoek:

De Single Routing Buckle is een direct antwoord op diepgaande beoordelingen van veld- en testrapporten. Met een nieuw enkelvoudig gespsysteem, zorgt de C-A-T® GEN7 voor een eenvoudigere en snellere toepassing met een efficiëntere verwijdering van speling, wat resulteert in minder bloedverlies met minder windingen van de ankerlier.

Bij de 'Journal of Special Operations Medicine' onafhankelijke wetenschappelijke vergelijkingsonderzoeken kwam de C-A-T bij alle onderzoeksvragen het beste uit de testen. Het resultaat van het continue verbeteren van het product.

7de generatie C-A-T Tourniquet scoort bovengemiddeld goed in vergelijking tot de huidige tourniquets op de markt. (Study 2019 - gepubliceerd in Journal of Trauma).

Wij zijn officiele leverancier van deze special medics tourniquets. 

artikelcode: fa-cat
afmeting: 4,5 x 17 cm
gewicht: 70 g

LEGER • MARINE • LUCHTMACHT • KUSTWACHT • AMBULANCE

18 Items
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.